HTML

Magaskultúra

"Alkotni vagyunk, nem dícsérni!" Munka egy jobb világért, magamon kezdve. Magyar vers, szinház, irodalom, esetleg közéleti szubjektív, szeretettel. Teletömött tárca.

Friss topikok

Címkék

adel (1) anamnesis (1) binoche (1) bodó (1) bohozat (1) bolha (1) centrál (1) cronenberg (1) csuja (1) dubois (1) egeszsegugy (1) eva mendes (1) feydeau (2) film (1) filmkritika (1) guelmino (1) hofi (1) irán (1) juliette (1) katona (1) keira knightly (1) kortárs (1) kovacs (1) kovats (1) kritika (7) kun (1) lucy (1) mácsai (1) madách (1) magyar (1) maria (1) mohácsi (1) mohacsi (1) mono (1) nem (1) örkény (1) oroszlán (1) patricia (1) pethes (1) radnoti (2) ruttkay (1) sam worthington (1) szélyes (1) szepes (1) szinház (2) színhaz (1) szinhaz (2) szirtes (1) tb (1) timár (1) vagyvillamos (1) vaoobook (1) venczel (1) vera (1) vígszinhaz (1) vilmos (1) vörös (1) williams (2) york (1) zsoter (1) Címkefelhő

Ca$h- Csalások hálójában francia vígjáték 2008

2012.10.04. 21:51 dugommier

100 perces furfangos unalom

Cash kellemes modorú férfi, nagyszabású rablások specialistája. Fivérét Solalt meggyilkolják egy rivális csapat tagjai. Cash úgy akar bosszút állni rajtuk, hogy megszerzi a zsákmányukat, egyesíti erőit Maxime-mel, a veterán tolvajjal és a csinos Garanceal. Hozzájuk csatlakozik a szépséges beépült rendőrtiszt Julia, akinek az a feladata, hogy lebuktassa őket.Ha minden igaz.

Jean Reno nevét nem először használják fel pénzszerzésre minden egyéb alapot nélkülöző filmkészítő svindlerek, az idei séfes bárgyúság után egy régebbi élénk tévedésbe botlottam a heti Dvd premierek között.

A film egy rovarirtós szélhámos gyomrának kilyukasztásával indul. Pénzéhes volt. Két nap kellett hozzá, hogy rádöbbenjek, ez volt a történet alapja, a bosszú oka, de kétségtelenül akad probléma a felfogóképességem sebességével az augusztusi főváros forróságában.

A buta, házimozis vágások a 90-es évek elejének magyar klippéletét idézik, a Tibi bácsi teljesítette, bravo újság ihlette kívánságokat. A kifejezetten pocsék rendezés szürke, a történet lapos, a játék unalmas, a színészeken kívül mindenki hibásnak tűnik. Egy el..tolt ócönsz ileven elevenedik meg elöttünk, a 12-es korhatár indokolt lehet, ennél idősebbek semmi esetre se vesződjenek az alkotás megtekintésével, el fognak fáradni és semmit sem kapnak cserébe. A komolytalan mozit 2-3 mosolyogtató poénocska menti meg a Fitch nulla alá minősítésétől, ez a Maxime-um.

A főszereplő Julie-ról mindenesetre ordít, hogy valójában nem dohányzik, bár úgy füstöli végig a filmet, mint én ezt a kritikát, a rontott vágásoknak köszönhetően a cigaretta képről képre vándorol a kezében, apró, buta hibák silányítják az ócskaságig a látottakat. A váll irányába leadott lövés hasra érkezik, pedig nem Ándzeliandzsoli pisztolyából vette az lendületet(wanted) ,a jelenetekben a beállított mozgások mesterkéltek, idegenek és idegesítőek és még sorolhatnám.

Bebizonyosodott, hogy egy kikapcsolt ventilátor érdekesebb, elkalandozó tekintetem a teraszon magányosan ácsorgó, kánikulában életmentő feladatot betöltő, hőn szeretett háztartási eszközünkön akadt meg és időzött percekig anélkül, hogy a cselekményből bármit is veszítettem volna. A rendezőt szekrénybe zárnám, az utolsó jelenet okán engedném ki onnan, a végefőcímet sikerült érdekessé varázsolnia.

 

Ha nem az élményt keresed, EZT FELTÉTLENÜL LÁTNI KELL, de ha szórakozni szeretnél, kerüld el.

 

 

Értékelés: 2/10

 

Turi Bálint – Jump Magazin…… egy új online programajánló, hamarosan……


rendező: Eric Besnard
forgatókönyvíró: Eric Besnard
zeneszerző: Jean-Michel Bernard
operatőr: Gilles Henry
producer: Patrice Ledoux
vágó: Christophe Pinel

szereplők: 
Jean Reno (Maxime)
Jean Dujardin (Cash)
Valeria Golino (Julia)

 

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QcvljrNk2wY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magaskultura.blog.hu/api/trackback/id/tr264705035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása