HTML

Magaskultúra

"Alkotni vagyunk, nem dícsérni!" Munka egy jobb világért, magamon kezdve. Magyar vers, szinház, irodalom, esetleg közéleti szubjektív, szeretettel. Teletömött tárca.

Friss topikok

Címkék

adel (1) anamnesis (1) binoche (1) bodó (1) bohozat (1) bolha (1) centrál (1) cronenberg (1) csuja (1) dubois (1) egeszsegugy (1) eva mendes (1) feydeau (2) film (1) filmkritika (1) guelmino (1) hofi (1) irán (1) juliette (1) katona (1) keira knightly (1) kortárs (1) kovacs (1) kovats (1) kritika (7) kun (1) lucy (1) mácsai (1) madách (1) magyar (1) maria (1) mohácsi (1) mohacsi (1) mono (1) nem (1) örkény (1) oroszlán (1) patricia (1) pethes (1) radnoti (2) ruttkay (1) sam worthington (1) szélyes (1) szepes (1) szinhaz (2) szinház (2) színhaz (1) szirtes (1) tb (1) timár (1) vagyvillamos (1) vaoobook (1) venczel (1) vera (1) vígszinhaz (1) vilmos (1) vörös (1) williams (2) york (1) zsoter (1) Címkefelhő

Én a séf- szinkronizált francia-spanyol vígjáték, 2012, 84 hosszú percben

2012.10.04. 21:52 dugommier

Vajon a Sziget főszervezőjének, aki megtisztelő elismerést kapott - a csillagot hozták le a Ráday utcába, egyenesen a gumiabroncs gyártó cég megbízott szakemberei - van e tudomása róla, ha ijesztő kémiai anyagokat használnak a tavaszi menü összeállításakor? Sosem fogom megtudni, de a látottak alapján nem is vagyok kíváncsi rá.

1 csillag: a "a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő" étterem.

2 csillag: olyan éttermek, amelyek miatt érdemes hosszabb kitérőket is tenni.

3 csillag: olyan éttermek kapják, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.

 

A párizsi konyha világába tett kiruccanás az elhivatott zseni érvényesülésének bárgyú meséje rettenetes szójátékokkal fűszerezve, Bogyó és Babóca egyszerű stílusában elbeszélve. A meg nem értett, kiállhatatlan konyhaművészt mázoló állásából emeli maga mellé az éppen leáldozó csillagú (sicc)  kiégett sztárséf, ebben a súlytalan, de sajnos nem könnyed, hanem izzadtságszagú produkcióban, ahol minden jó véget ér, a csillag felragyog, a gyermek világra jön, nősülés, boldog élet és karrier indul le-lecsukódó szemünk előtt. Egységes hangulat nélküli, gyenge humorú rossz forgatókönyv elevenedik meg előttünk, amin még a főszereplők sem tudnak érdemben javítani. Erőtlen televíziós színvonalú terméket kapunk papírmasé figurák közreműködésével.

 

Pedig elvárásaink nagyok. Jean Reno neve egy vígjátékban szép emlékeket, nevetéstől könnyes szemeket idéz például a szenzációs, évekkel később is hatásos és  precízen kivitelezett  Pofa be kapcsán. A casablancai születésű, idén 64 éves mozicsillag több stílusban is jól boldogul, a Bíbor folyók, a Ronin, 22 lövés,Leon a profi, A nagy kékség….hogy csak kedvenceimet említsem, mind óriási sikerek voltak. Jelen esetben súlyosbítja a problémát, hogy a rendező Daniel Cohen mégcsak nem is mostohatestvére, távoli leszármazottja lendületesebb névrokonainak Eathen vagy Davidnek.

 

Az erőltetett szóvirágokat leszámítva sokat lendít a játékon a Juhász Anna rendezte szinkron, főleg Széles Tamás és Soleczki Janka játéka, a beskatulyázott kövér-fekete hangú Minárovics Péter és Szilágyi Reno Tibor mellett.

 

Az odakozmált, délutáni műsorsávba illő fogás hozzávalói  rendelkezésre állnak- feltűnik egy sárga Maserati, beilleszkedett bevándorlók, Párizs, francia konyha, csinos nők, neves szereplők- épp csak a lényeges összetevők hiányoznak, élő karakterek, többségében legalább mosolyogtató poénok. 

 

 „ Aranyos film, legalább nem amerikai”

Ez a nézők véleménye. Gasztrokaraoke.

 

Értékelés: 4/10                                                                                

Turi Bálint – Jump Magazin…… egy új online programajánló, hamarosan……

rendező: Daniel Cohen
forgatókönyvíró: Daniel Cohen
zeneszerző: Nicola Piovani
operatőr: Robert Fraisse
producer: Sidonie Dumas
vágó: Géraldine Rétif
szereplők: 
Jean Reno (Alexandre Lagarde)
Michaël Youn (Jacky Bonnot)
Julien Boisselier (Stanislas Matter)
Raphaëlle Agogué (Béatrice)

http://youtu.be/-U_8r6LDO4k

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/-U_8r6LDO4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magaskultura.blog.hu/api/trackback/id/tr314607992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása